Filmer och serier blir spel

shutterstock_93715276

Filmer och serier som har en intressant handling, gärna lite action, och som blir omåttligt populära, blir nästan allting ett spel. Det är inte bara för att skaparna ska kunna tjäna lite mer pengar (men det är också en viktig del), utan också för att fansen skriker efter mer och vill få uppleva världen på olika sätt. 

Många filmer och spel som är väldigt populära kan innebära mycket pengar om man ska göra om dem till spel. Ett enkelt knep för att dra folk till sitt spel och för skaparna att få in några extraslantar, är att skapa en slot. En slot är en spelautomat på ett casino. Du behöver inte betala några röstskådespelare eller skapa nya handlingar till karaktärerna. Utformningen, grafiken och musiken gör hela jobbet åt dig. Många kända filmer och serier har förevigats som slots däribland Alien av James Cameron och tv-serien South Park. Man har även skapat slots som endast drar inspiration eller påminner om din favoritfilm, då behöver man inte ens betala copyrightpengar eller få godkännande från upphovsrättspersonen.

I andra fall tar nästan spelen över och överträffar filmen eller serien. De får sitt eget liv och utvecklas till den grad att den vinner priser och man vill göra film på spelen som bygger på en film. En sådan serie är Batman som började 2009 med Batman: Arkham Asylum och nyligen kom fjärde spelet ut: Batman: Arkham Knight. Spelen hänger löst ihop men du kan spela dem i vilken ordning du vill. De har blivit väldigt populära och introducerat en mängd ny spelmekaniker som inte fanns tidigare i spel. Nu ska Batman till och med bli en dialogsbaserat spel av Telltale.